Hoe lang duurt het om een huis te verkopen

hoe lang duurt het om een ​​huis te verkopen? 

Makelaar Leco Vastgoed koopt uw huis direct

gratis & vrijblijvend

Ontvang binnen 1 dag een bod

Doe direct een aanvraag

Wij kopen in heel Nederland

Met meer dan 20 jaar ervaring bestaat het team van Leco Vastgoed uit ervaren specialisten waaraan u definitief uw huis kunt verkopen.

Reviews

Lees onze klant ervaringen en overtuig u van onze correcte en betrouwbare werkwijze.

favicon huis snel verkopen  Gratis het beste bod

favicon huis snel verkopen  Aanbetaling mogelijk

favicon huis snel verkopen  Ruim 20 jaar ervaring

hoe lang duurt het om een huis te verkopen

Uw huis snel verkopen

Daarvoor bent u bij Leco Vastgoed aan het juiste adres. Ons werkgebied is heel Nederland. Van Noord-Holland tot Zuid-Limburg. 

Overweegt u ook om uw huis te verkopen? Een afspraak voor bezichtiging is gratis en  vrijblijvend. Wij doen een bod, u beslist.

reviews

“Ontzettend vriendelijk en goudeerlijk. Is er niet op uit om vooral eigen zakken te vullen, maar houdt het klant-is-koning-principe duidelijk voor ogen. Je vindt ze niet vaak moet ik zeggen…”

– Merel Burmeister

“Wij hadden een huurhuis aangeboden gekregen en wilden snel van ons huis af. Leon heeft ons goed en snel geholpen, een betrouwbaar persoon.”

– Roel van Alphen

“Vriendelijk, persoonlijk en professioneel. Meedenkend , behulpzaam en altijd goed bereikbaar. Een makelaarskantoor met alle kennis in huis!”

– Thea Van Der Weij

“Ons ouderlijk huis in Geleen hebben wij verkocht aan Huis Snel Verkopen. Alles is naar wens verlopen en alles werd goed en snel afgehandeld. Ik kan het iedereen aanraden om met ze in zee te gaan. Zeer tevreden..”

– Marco Kamphuis

“Wat vond ik het prettig om met jou zaken te doen. Ik maakte me al wel een beetje zorgen dat de verkoop van mijn woning lang zou gaan duren. Maar dankzij jouw bedrijf is het allemaal in een stroomversnelling gekomen.”

– Friedy de Laat

“Al meerdere keren heel goed en vakkundig geholpen, absoluut aan te bevelen.”

– Petra Duivens

“Sinds 2009 heb ik via Leon gehuurd in Eindhoven. Hij is netjes, vriendelijk en zorgt ervoor dat problemen altijd op een goede manier opgelost worden. Prima huisbaas!.”

– Laura Cornet

hoe lang duurt het
om een huis te verkopen

Wil u uw huis direct verkopen dan bieden wij u het snelste verkoopproces voor uw woning. Maar dat niet alleen want wij bieden u ook mogelijkheden die andere huisopkopers u doorgaans niet kunnen of willen bieden.

Denkt u dan bijvoorbeeld aan verkopen op afroep. Maar ook een aanbetaling op de koopsom is mogelijk. Zo krijgt u snel geld in handen om alvast de eerste verhuiskosten en andere kosten te betalen.

leco vastgoed

Gratis het beste bod

Geen kijkers over de vloer

Aanbetaling mogelijk

Geen makelaarskosten

Wij kopen uw woning direct

Uw oude inboedel voeren wij af

verkoop elders

Kans op dubbele woonlasten

Kijkers over de vloer

Geen aanbetaling mogelijk

Minimaal 1 tot 2% courtage

Voorbehouden en bedenktijd koper

Leeg en schoon opleveren

in 5 stappen verkocht

Hoe lang duurt het om een huis te verkopen

1. Woning aanmelden

Meld uw woning of vastgoed hier vrijblijvend aan.

Hoe lang duurt het om een huis te verkopen

2. Snel reactie

Uiterlijk binnen 24 uur ontvangt u van ons een reactie.

Hoe lang duurt het om een huis te verkopen

3. Afspraak maken

Komt uw huis in aanmerking? Dan plannen we een afspraak in.

Definitief bod

4. Definitief bod

Als we na bezichtiging interesse hebben, volgt er een definitief bod: u beslist!

Koopovereenkomst

5. Koopovereenkomst

Gaat u akkoord met ons bod, dan stellen we een koopovereenkomst op. 

Woning verkocht

Verkocht!

We gaan samen naar de notaris, die daarna de netto koopsom aan u uitbetaalt.

hoe lang duurt het om een huis te verkopen

Volgens de nieuwste marktcijfers van de koopwoningmarkt van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) stond het aantal verkochte woningen in het 2e kwartaal van 2021 op 34.253. Dat is een daling -11,8% ten opzichte van het voorgaande jaar. Gemiddeld stonden woningen 24 dagen te koop. Dat is circa 80 dagen – of iets meer dan twee en een halve maand – van aanbieding tot de akte van levering bij de notaris. Lees verder over “hoe lang duurt het om een huis te verkopen”. Wilt u echter een huis in België verkopen dan willen wij u ook graag verder helpen.

Uw verkoop kan anders zijn

Elk huis, in elke plaats en elke individuele verkoop zal variëren in termen van dagen op de markt staan. In feite is een verkooptijd van 24 dagen vrij snel, historisch gezien.

Bovendien kunnen externe invloeden vertragingen bij de verkoop veroorzaken. In de laatste huizencrisis duurde sommige verkopen meer dan 60 dagen. Met zoveel onvoorspelbare factoren die van invloed zijn op het aantal dagen op de markt te koop staan en de totale tijd om te verkopen, lijkt het misschien alsof de verkooptijd een van de minst controleerbare aspecten van een huisverkoop is.

Uw huis verkoopklaar maken
(1-3 maanden)

Wanneer u de beslissing hebt genomen om uw woning te verkopen, begint het aftellen lang voordat uw huis daadwerkelijk op de markt komt. Er is bijna altijd een zekere mate van werk dat moet worden gedaan voordat het bord de tuin in gaat. Volgens ons zal de hoeveelheid voorbereidingstijd variëren op basis van hoeveel werk en onderhoud de huiseigenaar in het verleden heeft gedaan, maar we schatten in dat het gemiddeld ongeveer een maand tot drie maanden duurt om het huis klaar te krijgen. Uiteraard zijn er goede alternatieven als u denkt “ik wil ook mijn studentenhuis verkopen“.

Wat zegt een makelaar

Het proces van het verkopen van een huis begint meestal met een goede makelaar in de arm die naar het huis komt en advies geeft over wat er moet gebeuren – en, nog belangrijker, wat er niet hoeft te worden gedaan. Soms kunnen verkopers tijd verspillen aan dingen die niet nodig zijn of die niets zullen doen om de verkoop te versnellen. Hieronder staan ​​​​enkele van de typische voorbereidingen:

 • Verminder rommel.
  Als je veel spullen hebt waar je geen afstand van wilt doen, overweeg dan om een ​​opslagruimte te huren, zodat je ze uit je huis kunt opruimen voor bezichtigingen.
 • Voer kleine, goedkope reparaties uit.
  Probeer in de weken voorafgaand aan het te koop zetten van uw woning zoveel mogelijk van de gemakkelijkere, goedkopere reparaties en verbeteringen uit te voeren, zoals het vervangen van verouderde of niet-overeenkomende deurklinken, het bijwerken van geschaafde verf of het repareren van lekkende kranen. Als je een lange lijst hebt met klussen, huur dan een klusjesman in die ze allemaal in één dag kan uitvoeren.
 • Knap de tuin op.
  Een goed onderhouden, uitnodigende tuin is de sleutel tot een positieve eerste indruk. Neem de tijd om te maaien, verse potgrond toe te voegen en de tuin op te ruimen. Overweeg om wat bloempotten toe te voegen om het geheel meer sfeer te geven.

Welke factoren zijn van invloed op de verkooptijd

Zodra een huis in de verkoop staat, zijn er een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op hoe lang het duurt om dat felbegeerde contract binnen te halen:

 • Staat van de woning.
  Als uw huis te laat klaar is voor een aantal reparaties of renovaties die u heeft overgeslagen, kan dat kopers afschrikken die op zoek zijn naar iets dat instapklaar is. Het blootleggen van voorheen onbekende gebreken aan het huis zal ook leiden tot prijsonderhandelingen en concessies.
 • De verkoopprijs.
  Een te duur huis zal waarschijnlijk voor een langere periode op de markt blijven staan, wat kan leiden tot een gebrek aan aanbiedingen of uiteindelijk tot prijsverlagingen die onder de marktwaarde zakken.
  Als het geaccepteerde bod aanzienlijk boven de getaxeerde waarde ligt, keurt de bank de lening niet goed. Dit vereist een hogere betaling van eigen middelen van de koper of de verkoper om hun prijs te verlagen, of het risico bestaat dat de deal uiteindelijk helemaal niet doorgaat en het huis weer op de markt komt.
 • Een ervaren makelaar.
  Een goed onderhouden, uitnodigende tuin is de sleutel tot een positieve eerste indruk. Neem de tijd om te maaien, verse potgrond toe te voegen en de tuin op te ruimen. Overweeg om wat bloempotten toe te voegen om het geheel meer sfeer te geven.